Information om sjukdomar

Senaste forskningen om IBS..

2014-02-05 00:07 #0 av: Melissa V

Kampen mot att förbättra livskvaliten har lett en Schweiz vetenskapsman till ett naturläkemedel för lindring.

Till IBS finns för närvarande ingen specifik behandling att lindra obehaget. 

Alfred Vogel har forskat kring just IBS och genom den märkt hur stort avgörande levern och bukspottkörteln har i problemet. 

Den oregelbundna avföringen, gaserna och smärtan kan vara p.g.a att enzymerna som bukspottkörteln och levern ska producera för att spjälka maten störs eller rubbas. 
Detta skadar läkningen för kroppen och den onda cirkeln är igång. 

Genom att framställa ett naturläkemedel för just detta och stimulera den produktion som främjar enzymernas arbete tog han fram 4 olika örter som kompletterade varann. 
Dessa gjorde att symptomen lindrades, gjorde enzymproduktionen stabil och hade läkande effekt. Av de som testade detta så kände hela 97% att de fick någon form av hjälp (allt från mycket, medel till måttlig) och de andra 3% kände den inte var tillräcklig, efter 6 veckors användning. 


(Källa: Kropp & Själ nr1, årgång 9)

Där allt som har med motorer är samlat
http://bilslakt.se/Forum


Anmäl
2014-02-05 13:46 #1 av: elin1

Vad är det för något då, namn, finns att köpa?

Anmäl
2014-02-05 14:02 #2 av: Melissa V

#1 stod inte med, förmodligen för att de är under forskning fortfarande och inte tillgängligt för andra än testpersonerna. 

Men bra att de verkar ha kommit en liten bit i det och att de använder naturliga örter

Där allt som har med motorer är samlat
http://bilslakt.se/Forum


Anmäl
2014-02-06 10:47 #3 av: Lööv

Vet att det finns droppar på hälsokost med maskrosor på flaskan.

Själv har jag fått väldigt bra lindring av Trevis som är mjölksyre kapslar  man köper på apotek och tar tre  gånger om dagen.

Kan vara ok 4-6 dagar innan det blir inferno i toan eller byxan på olämplig plats.

Har haft IBs i 4 år nu. Prövar det mesta men Trevis är väldigt bra för lös mage.  En del har ju hårt och mycket gaser.    Då  tipsar jag  om Fiber Husk.     Lycka till  Blossas Matte

Anmäl
2014-02-06 11:01 #4 av: Carrosh

För vilken typ av problematik skulle denna hjälpa? Diarrédominans? Förstoppningsdominans?

Anmäl
2014-02-06 11:57 #5 av: Melissa V

#3 Bra tips, ska nog själv testa de dom dagarna magen lever ett liv jag inte är okej med (Crohns) och man ska iväg på saker. 

#4 Om jag fattar de rätt så ska de hjälpa tarmen helt att komma igång med normal flora, läka sig själv och då ta generellt bort alla problem med det också som innebär onormala toalettbesök 

Där allt som har med motorer är samlat
http://bilslakt.se/Forum


Anmäl
2014-02-06 12:23 #6 av: fuldansa

Alfred Vogel dog för 15-20 år sen och han startade under 1900-talet ett företag som forskade kring och sålde örtmediciner: bland annat en blandning som heter Iberogast och som hjälper många med IBS. Jag gissar att det är den de skriver om, men så ny är den inte. 

Eftersom den innehåller just örter (bl a korgblommiga växter) är det många som är allergiska mot den och därför blir sämre i magen. 

För att stödja matsmältningen kan man istället ta Creon (Apoteket)  före varje måltid, det är matsmältningsenzymer från svin. Det finns också något som heter Cellenzym från märket Holistic och det är en vegetabilisk variant av samma sak.

Anmäl
2014-02-06 12:31 #7 av: Melissa V

Skillnaden är att det är skillnad på den tekniken de har tillgängliga då och nu kan vara avgörande. 
Samma med Corhns har larver varit känt sen 1800talet men nu på senaste fått nytt fäste. Jag finner de bara bra att de tar upp de som påbörjats eller fortsätter där nån slutat på saker som visat sig ha bra resultat med naturliga ämnen men kanske inte riktigt haft allt för att kunna komma längre i det. 

Där allt som har med motorer är samlat
http://bilslakt.se/Forum


Anmäl
2014-02-06 16:29 #8 av: fuldansa

Absolut, det håller jag med om men jag ifrågasätter själva artikeln. Det här är inte ny forskning, det är ett företag som försöker sälja sina produkter. A.Vogel, eller Bioforce som de heter, har en mängd produkter som innehåller örter som ska stimulera enzymproduktionen på det sätt som beskrivs och de tar fram nya produkter hela tiden. Många tycker att örterna hjälper, men 97% är en siffra som kommer från de själva och den ska definitivt ifrågasättas. Forskning är ett ord som missbrukas, det är just den här typen av vaga sensationsartiklar som ger naturläkemedel dåligt rykte. Jag använder själv en hel del naturläkemedel och vissa funkar långt bättre än medicinerna som jag får utskrivna, så det handlar inte om att jag är emot naturläkemedel.

Här är en länk till ett preparat de säljer som liknar det som beskrivs i artikeln: http://www.nationalnutrition.ca/detail.aspx?ID=917

Anmäl
2014-02-12 21:33 #9 av: elin1

Jag tänkte att det var Iberogast, och den har jag testat och det gjorde tyvärr ingen skillnad. Jag provade den för att jag var desperat och såg just antalet procent som var nöjda med den och det var bland den högsta siffran jag sett så forskning och framförallt statistik behöver inte stämma.

Men jag är å andra sidan en sån som verkar behöva hästdoser av allt så jag vill inte dömma ut den. Jag är nästan helt övertygad om att mina problem beror på obalans i tarmfloran och det verkar vara svårt att komma tillrätta med. Ska antagligen testa ett probiotika nu som heter vsl3, som är framtaget i USA, tror jag, och som det har gjorts mycket studier på och som man kan få på recept där, och det är väl bland det starkaste probiotika preparatet som finns tror jag. Det är dyrt tyvärrr då man inte kan få det på recept här. Får se om det funkar och om jag har råd.

Anmäl
2014-02-13 11:13 #10 av: fuldansa

VSL3 har visat riktigt goda resultat i massvis av placebokontrollerade studier på främst IBS och Ulcerös Kolit. Det är en riktig hästdos av probiotika: lägsta rekommenderad daglig dos innehåller  225 miljarder bakterier från åtta stammar, jämfört med de man köper på apoteket som innehåller runt 10 miljarder som mest (och då dessutom oftast bara enstaka bakteriestammar). Visst märker man viss skillnad på att magen mår bättre vid riktigt låga doser som Trevis m fl, men VSL3 är i en klass för sig och den har förmågan att upprätthålla remission. 

Jag köpte den i höstas när jag var riktigt dålig men eftersom den är jobbig att vänja magen vid, pallade jag inte just då men nu ska jag ta nya tag! 

Anmäl
2014-02-20 14:23 #11 av: [Rumpstek]

Men hur kan du få det där till ny forskning?

Anmäl
2014-02-20 21:13 #12 av: Sarah-S

Borde man inte ha mer koll än att lägga in en reklamannons som artikel på den här sidan?

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.