Tips & Råd

Gör kroppen basisk och undvik sjukdomar

2015-04-22 20:13 #0 av: [Kreatia]

Hej hopp alla därute i Sveriges avlånga land GladMin mamma dog av tarmcancer endast 52 år gammal och jag har läst mycket om alternativ medicin efter hennes död. Jag prenumererar på Vetenskapens värld där många intressanta om bland annat cancer finns att läsa.  Den senaste forskningen är inne på att cancertumörer har svampceller och kan alltså vara svamp eller svampinfektion.  Vi människor är ju numera ofta försurade på grund av olämplig kost, rökning osv.  Ett känt faktum är att svamp och bakterier inte trivs i för basisk miljö. Så det gäller att försöka få kroppen basisk.  Man kan testa hur det står till genom  lackmuspapper som finns att köpa på apotek.  Om man är för sur så ska man äta mycket grönsaker, minska på kött, socker och kaffe. 1 tsk bikarbonat per dag är bra, liksom att dricka citronvatten. Jag kokar även en brygd på björkaska som är starkt alkaliskt och tar två msk per dag utblandat med vatten.  Man kan även prova PH-kalk som finns på Hälsokost. Ekologisk kokosfett är effektivt mot bakterier och svamp och bra mot mycket annat också.

Är man försurad så har man lättare för att få infektioner och värk i kroppen också.  Huvudvärk, trötthet etc etc hör också till den sura medaljens baksida ;-)

Tänk positivt, tänk friskvård, tänk basiskt Skrattar

Anmäl
2015-05-01 08:28 #1 av: VildaVittra

Vad är vetenskapens värld för tidning? 

Har du en länk till forskningen du hänvisar till? 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-05-04 14:01 #2 av: RobinEH

Normalt ligger ju PH i blod på 7,38 - 7,42 och når det 7,25 så talar vi intensivvårdspatient. Så vart är vi försurade?

#1

Så vitt jag vet så är Vetenskapens Värld ett populärvetenskapligt program på SVT. TS kanske syftar till den populärvetenskapliga tidningen Illustrerad Vetenskap.

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2015-05-25 09:47 #3 av: [laloli]

Kan det vara Illustrerad Vetenskap kanske?

Anmäl
2015-05-25 22:22 #4 av: Torahzen

Här finns en tråd med lite mer innehåll:


http://alternativbehandlingar.ifokus.se/articles/532841a3ce12c40d9f00800b-ar-du-sur?discussions-2

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2015-06-06 14:43 #5 av: [Kreatia]

Sorry, skrev fel namn på tidningen. Dess rätta namn är: 2000-talets vetenskap. Tidningen som talar...när andra tiger!

Anmäl
2015-07-01 17:05 #6 av: Gronstedt

#5: ... på vars hemsida man kan läsa "Laddad med kontroversiell och nedtystad kunskap, aktualiteter och angelägen debatt om medicin och hälsa.

I varje nummer finns artiklar om de verkliga sambanden mellan miljö, livsstil, legala gifter och sjukdom. Fakta som Du inte hittar någon annanstans. Allt presenterat i vacker redaktionell miljö som väcker läslust och eftertanke."

Problemet med "fakta" man "inte hittar någon annan stans" är just att man inte hittar dem någon annan stans. Fakta" utan stöd på flera ställen är inte mycket till fakta, så den tidningen hamnar snarare i kategorin "kuriosaläsning för den nyfikne" än i kategorin "fakta".

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.