Läkemedel / Naturläkemedel

När ska movicolen börja hjälpa?

2015-09-02 23:29 #0 av: vaniljkaka

Fick movicol, (pulver man blandar i vatten) mot förstoppning utskrivet och ska ta en påse varje dag i en vecka, vilket jag gjort i tre dagar nu men ännu inte kunnat bajsa, ibland har jag tagit 2 påsar ist. Har testat sånt som släpper proppen som sitter nertill, men inte de som är problemet.
När fan ska jag kunna börja bajsa normalt? :( Även börjat näta inolaxin!? tror jag de hette typ. 

Anmäl
2015-09-02 23:36 #1 av: Leffe

När jag har problem har jag blivit ordinerad 2 påsar, en på morgonen och en på kvällen. Det har ändå tagit flera dagar

Anmäl
2015-09-02 23:52 #2 av: [LadyK]

Prova att köpa hem HUSK, smakar apa men tre teskedar i ett glas vatten, drick fort för det blir gelé, hjälper min mage att hålla sig i trim. Gick med förstoppning i många många år innan jag hittade detta, har även gått på diverse mediciner som inte hjälpt ett dugg.

Anmäl
2015-09-02 23:57 #3 av: Tjeja

Movicol är ett ganska "snällt" hjälpmedel för att förebygga förstoppning. Har man större problem räcker oftast inte bara movicol som är till för att göra avföringen slemmig och därför lätt att bajsa ut.  Movicolen ger normalt effekt inom ett par dygn som mest. Har du inte fått effekt på fler dagar än så behöver du något effektivare för att komma igång med avföringen. Sedan kanske movicolen kan räcka framöver som förebyggande om du har tur.

Du kanske behöver något som är lite tarmstimulerande också Vaniljkaka? Så att din "propp" matas ut som den ska? Dvs något som inte bara gör bajset mer lättbajsat utan något som även hjälper tarmmusklerna att jobba lite mer?

Till exempel Laxoberaldroppar en dag eller två skulle hjälpa dig att få ut proppen? Sedan kan movicolen hjälpa till att förebygga så du inte får nya förstoppningar lika lätt igen framöver!

Fråga din läkare som skrivit ut movicol till dig redan imorgon om möjligt tycker jag! För en vecka utan få tömma magen skapar bara mer problem ju längre tiden går!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-09-05 08:12 #4 av: Jensknut

Är det säkert att det är vanlig förstoppning?

Jag gick förstoppad i 9 månader innan de konstaterade UC och inflammerad tarm som inte rörde sig som den skulle. Det "ska" tydligen bli diarré av det hela, så det är förmodligen inte bland de första grejorna en läkare tänker på.

Anmäl
2015-09-27 19:42 #5 av: Zepp

Laxoberal är nästa steg om bulk inte hjälper!

http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Lakemedel-A-O/Laxoberal/?ar=True

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-09-27 22:37 #6 av: kalindas

Fick tipset med den sorten jag har här som ska vara samma som movicol att blanda 8 påsar i en liter vatten och dricka upp detta på 6 timmar. Det var det enda som hjälpte här. Kolla på fass om det är ok att göra med movicol också.

Anmäl
2015-09-27 22:40 #7 av: kalindas

Annars kan du normalt ta movicol 3 ggr om dagen. En gång om dagen låter lite lite om man har förstoppning.
Tipset med 8 st på 6 timmar är bara vid akuta problem.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.