Allmänt Mage & Tarm

Magproblem och illamående

2016-02-03 16:21 #0 av: Kasper.sving@live.se

Hej!

det senaste året har jag besvärats av problem i magen. Extrema hungersugningar som kommer och går, tomhetskänsla i magen, det kör, ibland spänd och gasig mage. Problemen är där varje dag, men mer eller mindre. Avföringen är aldrig riktigt normal, utan varierar mellan att vara grötig och förstoppad, som hårda pluttar. Magen känns ofta tom och jag känner att det suger i magtrakten efter tarmtömning. Konstigt tänker jag, då många brukar uppleva att tarmtömning lättar besvären..?

De senaste två veckorna har jag börjat känns ett illamående också. Som om jsg vill kräkas men inte gör det, vissa dagar känns det mer än andra. Salivmängden ökar ibland konstant hela dagen och det gör mig tokig!

Jag är kille, 22 år, inga allergier eller övriga sjukdomar. Tar inga mediciner. Har testat laktos/mjölkprotein/gluten.. Känner någon igen sig i det jag beskriver?

Tack på förhand för svar!

Anmäl
2016-02-03 16:26 #1 av: Bill&Bull

Flera symptom känner jag igen och jag har magkatarr så kanske det du åkt på också.

Anmäl
2016-02-03 16:29 #2 av: Kasper.sving@live.se

Vad känner du igen mer specifikt? :-)

Anmäl
2016-02-03 16:37 #3 av: [tk1971]

Låter som IBS tycker jag.

Sajtvärdar: iFokus vore ingenting utan dess medlemmar. Tänk på det.

Anmäl
2016-02-03 16:42 #4 av: Kasper.sving@live.se

Tycker också att ibs-symptomen känns igen, men är det någon här med ibs som känner igen illamåendet/salivansamlingen? Samt obehagskänsla i magen (tom, sugande känsla) EFTER tarmtömning snarare än före?

Anmäl
2016-02-08 04:01 #5 av: JohannaEkroth

Magkatarr. Prova att dricka Samarin och äta lite och ofta och snäll mat. Inte starkt, surt och inte stekt.

Äter Esomeprazol mot min magkatarr. Tror det numera ska finnas receptfritt på apoteket. Inte vanlig omeprazol, utan Esomeprazol ska det vara.

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2016-02-08 09:12 #6 av: nypisnina

Jag har både magkatarr och ibs symptom (inte utredd för ibs men jag har många symptom som påminner om det, i princip alla) och det du beskriver skulle kunna vara min mage. Jag får bukt på min mage oftast men ibland är det stress och annat som sätter igång hela karusellen men det finns mat och saker jag kan göra som hjälper. Men det som funkar för mig kanske inte funkar för dig och tvärtom.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.