IBS - Irritable Bowel Syndrome

ProIBS botade min IBS

2016-10-13 13:41 #0 av: JohannaEkroth

Jag är disgnosticerad med IBS. Har haft IBS sedan jag var 10-11 år. Är idag 35. Var troligen en svår magsjuka som startade det. 

Jag är ordentligt genomgången med allt. Röntgen, kameror, mediciner. You name it. Hade typ accepterat diagnosen och "lärt" mig leva med detta handikapp att alltid behöva veta vart man har en toalett och alltid vara beredd på att få ursäkta sig och gå ifrån middagsbordet, särskilt på bjudningar. Att missa en massa tillställningar och jobb och studier p.g.a. magen. Att alltid må dåligt. Illamående, ont i magen, diarréer, smärtor, frossa, kallsvettningar.

Tills jag sprang på ProIBS på apoteket. Jag är sedan 2 månader tillbaka helt bra. Nej, jag skojar inte. Helt bra! Jag dricker pulvret morgon och kväll. För 318 kr i månaden är jag helt frisk! Ville bara tipsa. 

"PROIBS innehåller ett växtextrakt benämnt AVH200® som bland annat genomgått en randomiserad placebostudie vid Sahlgrenska sjukhuset*. Besvären hos vuxna personer med diagnosticerad IBSförbättrades klart när kosten kompletterades med AVH200 jämfört med placebo. Främst såg man minskade problem av obehag och den upplevda känslan av uppblåsthet då kosten kompletterades med AVH200. PROIBS ses som ett lovande alternativ förkostbehandling av personer med IBS."

Finns på apotea.se för 159 kr förpackningen. Jag har precis fixat prenumeration så jag får hem två förpackningar utan fraktavgist för 318 kr i månaden.

Kan tillägga att jag äter fortfarande laktosfritt.

Hjärta

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2016-10-20 11:40 #1 av: Wony

Härligt att det fungerade för dig! För mig fungerade inte ProIBS alls, allt blev värre och jag kunde bokstavligt talat inte längre lämna huset, jag bodde nästan inne på toaletten under en hel vecka  innan jag fick nog och gav upp.. Men olika saker fungerar ju på olika människor!

Anmäl
2016-11-04 16:28 #2 av: VampireGirlElvira

För mig fungerade det inte heller och jag har provat på en massa olika probiotokor och sånt.
Men vad skönt att det fungerade för dig! :D
Jag är avis!
Det är synd att sånt inte fungerar hos alla.

Anmäl
2017-07-05 23:18 #3 av: sefid_barfii

Vet nån om Prescript assist tabl.? Funkar det?

Anmäl
2017-07-05 23:24 #4 av: sefid_barfii

Hej!
Jag har chron. Skulle verkligen behöva lite insperation med matlagning såsom recepter, Vad är ok och äta och tips. Mängd Produktnamn osv.
Finns det nåt app/ hemsidor som Ni kan tipsa om?

Mvh

Anmäl
2017-08-31 12:15 #5 av: Farsonen

Skadlig Bakterieflora bakom de flesta störningar

Det är belagt i massor av studier på senare tid, man t.o.m. transplanterar avföring mellan personer. Detta för att rätta till just mikrofloran nere i grovtarmen. Men man kan enkelt avgifta o återställa den rätta mikrofloran med Prebiotika, det görs i andra länder sedan 50 år. Frukltooligosackarider i Inulin gör just detta. Blir favoritföda för alla de goda stammarna nere i grovtarmen. Dessa tillväxer o tränger ut dem som avger skadliga ämnen, bildar skyddande slemskikt mot tarmväggarna mot irriterande ämnen. Under en kur så avlastas dessa o återhämtar sig. Här är referenser från användare: Crohns, UC, IBS, IBD  m.fl störningar

Efter en kur 25 dagar, kan man sedan underhålla med ett par tabletter några ggr i veckan.

http://www.aktivsyn.se/referenser.html

http://www.aktivsyn.se/Prebiotika.html

Här hittar NI Topinulin Aktiv :

http://www.aktivsyn.se/men_prod.html   Skickas med brevpost, faktura 14 dagar medföljer.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.