Crohns sjukdom

Remicade/remsima

2017-03-21 17:40 #0 av: Crohnsrem

Finns här NÅGON som fått remsima istället för remicade? Fick behandling idag och då berättade de att de inte har remicade längre med att remsima är EXAKT samma sak. Okej, inga problem tänkte jag. Kom hem och började må skit, 3 diarrér på 3 timmar. Inte varit lös i magen under flera månaders behandling med remicade. Vad ska jag göra? Är så besviken och orolig. Googlade fram att det absolut inte kan vara exakt samma, det är inte ens utbytbara läkemedel då de kan vara så olika. Kanada är strikt emot detta byte och håller man på att byta kan man tydligen bli immun.

Anmäl
2017-03-21 18:02 #1 av: Haztparken

Jag fick remsima istället för remicade.

Det är inte exakt samma sak men likvärdigt. Patentet för remicade gick ut och det gav chansen för andra mediciner med samma uppsättning att säljas och därav remsima.
Många har gått över till det då det är billigare.

Jag upplever ingen skillnad på dom två men är du sämre så tala med din läkare och säg att du inte funkar på remsima och vill ha tillbaka remicade.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.