Allmänt Mage & Tarm

Luktande avföring + långsam tarm

2017-07-30 16:19 #0 av: Silvertejp1

Jag har en hel del problem med min tarm. Osäker på orsak men misstänker att den är "långsam". När den är lös så funkar ok. Men så fort den blir lite hård stoppar den helt. Kan gå 1-2 veckor. Sedan kommer jag på det pga av att jag mår dåligt och får då trycka i mig div olika preparat.
Låter det som en rimlig tolkning att det handlar om långsamma tarmrörelser som då får konsekvenser när avföring är hårdare? Ngn som haft liknande?
(Är inte uppblåst eller har ont innan det gått 10-14 dagar. Så låter väl inte helt som IBS?

En annan sak är att min avföring när hårdare luktar ladugård. Hört om surt och ruttna dofter - men inte ladugård. Ngn som vet vad det kan bero på?

Anmäl
2017-07-31 22:11 #1 av: Nils52

vet inte, men hur är det med mjölk, gluten, vete, socker?  Tarmfloran ändras bäst med fibrer.  Här tips på en bok: "Tarmen din hälsa" av Eva Bladh. (finns bl.a. här : 2000tv.se/webshop ).  Lite info om tarm: http://magkliniken.se/5-steg-for-att-laka-en-lackande-tarm/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.