Allmänt - Diarré

Diarre varje morgon över en månad

2019-01-07 19:04 #0 av: takykardi

Jag har haft problem med mage till och från hela livet, framförallt med illamående och diarré. Jag fick mitt första barn för ca 3 månader sedan och har varit bra i magen under graviditeten, antagligen då man ju blir lite förstoppad då.

Nu helt plötsligt en dag i slutet av november blev jag väääldigt illamående och lös i magen. Trodde jag hade fått vinterkräksjukan, men jag började aldrig kräkas. Det extrema illamåendet höll i sig ungefär en vecka. Det blev bättre framåt kvällen och jag kunde äta, men nästa morgon var det tillbaka igen. Nu mår jag inte lika illa längre, men jag har fortfarande diarré varje morgon och får springa på toa flera gånger. Resten av dagen ömmar det och bränner i övre magen från och till.

Morgondiarré har jag även haft problem med innan jag blev gravid. Också haft ont i övre magen och konstigt nog ont på revbenen.

Detta illamående, magont och diarré triggar igång ångest hos mig då jag blir så orolig att bli sjuk och tvingas göra massa undersökningar som aldrig ger något.

Är det någon som känner igen sig? Någon annan som är dålig i magen på morgnarna, men bättre på kvällarna?

(Jag har även opererat bort gallbåsan för några år sen pga gallsten.)

Anmäl
2019-01-07 20:01 #1 av: OlgaMaria

Har du prövat probiotika?

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2019-01-07 21:01 #2 av: takykardi

#1 Ja jag har precis fått slut på en förpackning med kapslar. Har även provat Silicea och Dimor. Dimor hjälper ju mot diarrén den dagen, men sen är det samma visa nästa dag.

Anmäl
2019-01-07 21:15 #3 av: OlgaMaria

Okej. Läst om resistent stärkelse och potatismjöl? Det verkar vara lite olika hur folk reagerar på det - vissa är helt lyriska med botad IBS mm, medan andra bara blir gasiga och - förstoppade. Så det kanske kan vara en bra grej för dig. Man dricker 1-2 msk potatismjöl utrört i kallt vatten. Det ger mycket näring till tarmbakterierna. Man ska börja försiktigt.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2019-01-07 21:25 #4 av: takykardi

#3 Nej det har jag inte läst om, tack för tipset! Men jag väntar nog på provsvaren innan jag provar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.