Annons:
Etikettövriga-diagnoser-och-tillstånd
Läst 119518 ggr
[GeeGee]
2009-10-08, 00:04

Konstanta hungerkänslor

Hej!

Har haft ett problem i flera år och jag kom på att jag kan chansa och skriva och fråga här.

Det är nämnligen så att jag alltid är hungrig, konstant hungrig hela tiden. Äter jag inte jämt så blir jag illamående, magen kurrar, huvudvärk och blir irriterad…precis som när man är riktigt hungrig.

Jag har varit i kontakt med doktorer och alla möjliga blodprover har tagits och allt är nomrlat, blodsockernivåa, järn mm. Gastroskopi har jag gjort och de såg ingenting. Ätit losec och det hjälpte inte något.

Är det någonting som någon här har hört någonting om?! Tänkte att frågan kanske passade in i detta forum. Är så jobbigt och min hunger styr mitt liv. Och jag tänker jämt på att inte äta för att inte åg upp i vikt, vilket resulterar i att jag nästan hela tiden mår illa, har huvudvärk och är irriterad Rynkar på näsan

Annons:
[GeeGee]
2009-10-08, 22:21
#1

*putt* Gråter

Johan-
2009-10-19, 22:49
#2

Kroppen är ju så "fiffig" att vi egentligen allar har konstant hungerkänsla och denna stannar bara upp tillfälligt när vi äter. Kanske inte är till någon hjälp direkt men detä r så vi funkar,,

Sisselie
2010-01-10, 22:43
#3

Äter du mycket ingefära? Det stimulerar aptiten nåt enormt. Om jag äter det så blir jag precis så hungrig som du beskrivit.

Även yoga har haft samma effekt på mig, att jag blir så extremt hungrig. Synd, för annars mådde jag bra av yogan, och det är just de uppiggande "övningarna" som jag mådde bra av, som också gjorde mig så våldsamt hungrig.

Finns det förresten inte aptithämmande medel?

[GeeGee]
2010-01-11, 19:39
#4

Jag äter ingen ingefära alls och jag har tänkt börja med yoga men det kommer väll inte gå så bra om man blir hungrig av det =/

Jag har ju testat hälsokost, typ tabletter med mycket fibrer i så man ska bli mätt…men sen vet jag inte om det finns några mer. I så fall blir det väll bantningstabletter.

[Tassy]
2010-01-31, 01:11
#5

Äter du p-piller?

[GeeGee]
2010-01-31, 21:14
#6

Nej

Annons:
isa
2010-02-27, 15:24
#7

Hej. Jag har aldrig varit härinne. Vill gärna svara på GeeGees inlägg.

Jag förstår precis vad du menar. fast på mig blir det bara så , när jag har min menstruation. Jag är hungrig hela tiden, det är som ett hål i magen. Det känns mest när jag är i stillhet och särskilt extra känns det om jag ligger på rygg.Om jag ligger på sidan i soffan , eller sitter uppoch kollar på tv, så känns inte hungern lika mycket.

Jag känner inte hungern lika mycket om jag är i rörelse,och dricker cirka 2 liter vatten om dagen.Problemet är bara att när jag har menstruation så kan jag inte vara i rörelse lika mycket.

Jag försöker då att se till att äta 3 ordentliga måltider, och se till att det är nyttig mat, som ger energi, vitaminer och bra mättnadskänsla, ej bara "bukfyllnad". För små måltider gör det värre. Någon frukt emellan som mellanmål hjälper.

Jag har bråck vid magmunnen, ( kan det spela nån roll? ) ( fast du skrev att du gjort gastroskopi, och dom såg ju inget "onormalt" ) Jag har haft magsår och magkatarr, fast nu är problemen åt "andra hållet".Jag har fått diagnosen med samlingsnamnet "colon irritable".

Det kan också vara något psykiskt? Om jag har tråkigt eller känner mig nedstämd, då blir jag också hungrig oftare. Om jag äter "fel" mat, onyttig mat, blir jag också hungrig oftare. Därmed inte sagt att du äter onyttig mat. Om jag gör något som jag tycker om, t.e.x vid min fågelskådning på våren och sommaren, ja då kan jag vara utan mat i både 5-6 och t.o.m 7 timmar. Kanske det är något psykologiskt på dig?

Om du ursäktar, så blev jag lite "glad" och lättad när jag såg ditt inlägg, för jag har också sökt hjälp för det här, men de hittar ingen anledning. Jag har i alla fall lyckats än så länge att inte gå upp så mycket i vikt., "peppa peppa ta i trä"…..

Om det är till någon tröst så är du inte ensam.

Jag förstår din irritation. Det är mycket irriterande, om jag t.e.x ligger i soffan och ser en bra film, ja- då vill jag ju inte sätta igång och äta igen efter 1-2 timmar, när jag just redan har ätit.

Med vänlig hälsning isa

isa
2010-02-27, 15:59
#8

ps. på mig är det nog någon psykologisk inverkan,fast jag vet inte säkert.Jag är inte hungrig hela tiden när jag är på arbetet. _För då har jag inte tid att känna efter, likadant när jag gör saker som jag tycker om.ds

Det blir bättre, jag blir mindre hungrig om jag äter nån måltid som innehåller mera fett. T.e.x lövbiff med mycket persiljesmör, eller nån annan måltid med en god gräddsås eller en paj som jag steker bacon till. Så ibland tror jag att det beror på att jag äter för lite fett, som vi alla är så rädda för. Det hjälper också med mycket grönsaker, mera nyttiga fibrer.

isa
2010-02-27, 18:10
#9

Ett tips till: om jag inte har tid eller lust att äta igen, men hungerskänslorna kommer, då kan det hjälpa litegrann med en kolsyrad dryck som dämpar kurret i magen.

[GeeGee]
2010-02-27, 19:38
#10

Tack så jättemycket för tipsen…tyvärr är jag även hungrig på jobbet jämt. Men jag ska följa tipse du gav mig. Jag har ju inget att förlora.

Kan i alla fall säga att jag nu ska bli remmiterad till mag och tarm specialist…

isa
2010-02-27, 21:51
#11

#10 Vad bra att du fått remiss till en mag och tarmspecialist. Hoppas de kan hjälpa dig.!

[pepparkatt]1
2012-12-18, 17:32
#12

Jag är också hungrig väldigt ofta, varannan var tredje timme blir jag skithungrig och mår så dåligt att jag måste lägga mig ner och få någon att ge mig något att äta.. Har inte sökt hjälp för detta för jag ser bara folk säga att inget visats hos läkarna, jag har ibs och har problem med det ibland också mest vid stress eller obekväma situationer! Det kan jag leva med men att jämt vara hungrig är såå jobbigt :-/

missemel
2012-12-26, 23:32
#13

testa att äta mandlar :)

Annons:
[GeeGee]
2013-03-09, 13:33
#14

Inget fel hittades och allt är jättenormalt säger dem. Så det är avskrivet helt och jag får väll leva livet med konstanta hungerkänslor så jag i princiå kräks om jag inte får i mig mag efter några timmar =(

Tomtetroll
2013-03-13, 02:26
#15

Jag har varit likadan i två år! För mig är det kolhydraterna som gör mig trött och seg efter maten, och precis som du blir jag efter 2-3 timmar hungrig och ibland illamående pga det.

Jag har även IBS.

Att äta LCHF hjälper mig som fan men det är tråkigt att inte kunna äta som alla andra. Det hjälper framförallt mot hungerkänslorna som du beksriver men lindrar också min IBS.

Sarah-S
2013-03-15, 12:00
#16

Min hunger har blivit normal på strikt GI
Min mage mår bättre av långsamma och väldigt få kolhydrater

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Lööv
2013-03-29, 10:25
#17

Jag försöker leva så nära Gi jag kan  minska på salt och laga maten själv. har gluten IBS och laktos. Magkatarr och ångest.

Hungrig jämt till jag drog ner på sockret och saltet. Vitt mjöl.

Jag äter frukt och grönsaker morötter potatis och  kött fisk och  pålägg korv.        Så fort jag äter sött så blir jag hungrig efter någon timme. Äter jag stekta ägg och falukorv så är jag mätt länge.

             Man kan lyssna på allt och lära av andra och hitta det som magen och själen mår bra av.  Min golden  Blossa och en god bok sköna promenader och trevliga vänner.   Lycka till Blossas Matte

tlover
2013-03-29, 15:02
#18

jag var så förr, alltid hungrig om jag åt supermkt kunde jag vara proppmätt i 20-30 min sen hungrig igen.

Jag hade inget fel enligt läkarna (men har nu flera år senars diagnostiserats med IBS).

för mig blev jag bättre av "yoga" (hemma från bok) snarare än sämre men jag har inte märkt av det på samma sett sen jag blev ovo-vegetarian (dvs ägg + vegetariskt inte mjölk, tål ej det) men jag kan fortfarande äta "hur mycket som helst" jag kallas "svarta hålet" av min familj.

Jag har aldrig ätit mkt fett men började äta ännu mindre sen jag vart veg och bättre

l'm back

Charlan
2013-06-25, 14:28
#19

Hej,

Konstigt, men det hjälper att läsa att fler än jag känner sådär, och detta trots att du skrev detta inlägg 2009… För faktum är att jag hade "hungersjukan" redan då. Känns som att jag varit hungrig de senaste sex åren ungefär… 

Vill bara säga att för mig har LCHF hjälpt jättemycket. Det blir faktiskt även bättre när jag kör periodisk fasta mellan ca kl 18 på kvällen till lunch dagen efter ett par gånger i veckan. Jag är ju ändå sjukt hungrig hela tiden så förutom att äta ju är en av mina favoritsysselsättningar så är det inte jobbigare att fasta än att äta normalt…

Mitt tredje tips är att dricka mycket när "det svarta hålet" känns som störst. Då dricker jag ibland 3-4 glas vatten i sträck och får en skön känsla av mättnad ett tag efter det. En liten paus helt enkelt. 

Jag har även fått tipset att dricka ljummen eller varm dryck till maten och mellan måltiderna eftersom kall dryck kan öka aptiten. Försöker undvika kaffe och te eftersom jag blir hungrigare av det, så kvarstår gör helt enkelt varmt vatten. Låter äckligt men eftersom det dämpar hungern så har jag lärt mig att gilla det! :)

Har för övrigt provat flera olika typer av hälsokost som påstår sig kunna ta bort hungern men inget har funkat, så skippa det. 

Mvh

Charlotta

L
2021-09-21, 15:12
#20

Hej
"några" år senare… Hur är det med hungerkänslorna idag?
För en vecka sedan blev jag att må konstigt. Fruktansvärt trött, illamående. Tänkte att det var vätskebrist. Sedan dess har jag mått sådär. Det kom i jämna vågor en slags konstig känsla i magen. För någon dag sedan konstaterade jag att det är ju hungerkänsla?! Varannan minut kom den där sug känslan-väldigt starkt. Som tur är mår jag inte dåligt. Utmattande känsla att ständigt vara hungrig.
Nu när jag läst allas inlägg blir jag orolig att det aldrig kommer att försvinna :(
För övrigt är jag strax över 50, frisk, tränar i vanliga fall och äter nyttigt. Men skulle jag ge efter skulle jag äta konstant.
Hjälp :(

Annons:
M
2022-11-20, 13:48
#21

#20: Hej Linly, är du kvar så vill jag gärna veta hur det gått för dig!
Jag får exakt de symptomen emellanåt. Dödstrött, hungersug, yrsel (inte så det snurrar utan mer som att jag sitter på en båt som gungar eller nåt), kan också istället få så jag inte har någon aptit alls. Det blir mycket mycket värre om jag äter något med chili i, men fet mat är också svårt samt kaffe (men det kan jag bara inte låta bli). Men det är svårt att bli mätt tycker jag ifall jag inte ska äta fett. Och då blir ju hungersuget än värre för att man faktiskt ÄR hungrig på riktigt. Suck.
Tänker att allt det här måste ha med magen att göra. Vet att jag har ett bråck men inte mer än så. Kan det ge dessa symptom tro? Hur har det gått för dig?

Upp till toppen
Annons: